Arsene modtager legatet for unge eltekniske talenter 2024

14-05-2024

Ikke mindre end 800 studerende stod klar tirsdag formiddag foran Odense Congress Center, da vi skød EL & TEKNIK 2024 i gang i bragende solskinsvejr. Traditionen tro er messens første dag dedikeret til branchens fremtidige arbejdskraft, og hvilket bedre tidspunkt ville ellers være at overrække VELTEK Els legat for unge eltekniske talenter end på studiedagen på Danmarks største elfagmesse.

En vigtig investering for branchen

For VELTEK El er unge mennesker under uddannelse en vigtig investering for branchens fremtid. Det er de unges færdigheder, dedikation og nyskabende idéer, der skal drive udviklingen i branchen. Hvert år uddeler bestyrelsen i VELTEK El et legat på 15.000 kr. med det formål at støtte denne vision. Og med rungende klapsalver og jublende pift fra de studerende i salen kunne VELTEKs formand, Allan Andreasen, overrække legatet for unge eltekniske talenter 2024 til Arsene Ibinsan Mambu.

”Arsene er meget selvdrevet, og tager initiativ til at drive innovative processer. Han vil gerne bryde grænser, og han virker som en person, der ikke kun vil sit studie – han vil meget mere. Derfor er han en oplagt kandidat til at vinde årets legat”, fortæller Allan Andreasen, Formand for VELTEK, efter legatoverrækkelsen på EL & TEKNIK.

Arsene er i øjeblikket er i gang med en kandidatgrad i Elektroteknologi på DTU med fokus på effektelektronik, reguleringsteknik og elektriske maskiner, som er de vigtigste elementer i at konvertere energi fra én form til en anden.

”Det kom som en stor overraskelse, det havde jeg ikke lige forventet”, fortæller Arsene efter overrækkelsen af legatet på 15.000 kroner. ”Det var en stor fornøjelse at modtage den anerkendelse fra branchen. Man glemmer pludselig alt det hårde arbejde, man har lagt igennem årene, når man få denne pris”.

Dygtig og kompetencesøgende studerende

Arsene er blevet udvalgt som modtager af legatet på baggrund af en imponerende indstilling fra hans uddannelsesinstitution. Arsene har vist et særligt engagement og et flot karaktergennemsnit på over 9 i løbet af sine første fem semestre. Han har udvist en passion for elektroteknik, især inden for effektelektronik, og har demonstreret sine kompetencer gennem projektarbejde og frivilligt arbejde på DTU.

”Jeg håber, at Arsene via sin måde at være på kan motivere andre, og være rollemodel for andre studerende. Han har en baggrund fra Congo, er kommet til Danmark som barn i 2015, og har efterfølgende taget en uddannelse på DTU. Han har fået en mulighed, som han sandsynligvis ikke ville have fået i Congo, og den har han virkelig grebet. Det håber jeg, kan være med til at motivere andre unge mennesker”, siger Allan Andreasen.

Men Arsene er ikke kun en dygtig studerende – han er også en dedikeret og kompetence søgende person. Han har etableret sit eget laboratorium derhjemme, hvor han eksperimenterer med mikrocontrollere og effektelektroniske konvertere, hvilket vidner om hans engagement og interesse for faget.

Syn på fremtiden

Arsenes syn på fremtiden er præget af en ambition om at bidrage til omstillingen af energiforbruget mod en mere CO2-neutral retning.

”Folk snakker om vedvarende energi og grøn omstilling, og det felt generelt interesserer mig meget. Særligt hvordan vi omdanner energi – solenergi til elektrisk energi f.eks. Jeg arbejder med emnet til dagligt, og derhjemme har jeg mit laboratorie med mine små projekter. Så min fremtid ser jeg inden for dette felt”, fortæller Arsene ydmygt.

Arsenes praktikophold og afgangsprojekt hos Schneider Electric er blot eksempler på hans dedikation og evner til at omsætte teori til praksis. Hans projekt med at designe, simulere og bygge en ny generation af en effektelektronisk konverter ved hjælp af GaN (galliumnitrid) viser ikke kun hans tekniske kunnen, men også hans evne til at tænke nyt og innovativt.

Med legatet vil Arsene fortsætte sin passion for elektroteknik ved at forbedre sit hjemmelaboratorium og investere i bedre værktøjer for at øge sin produktivitet. ”Jeg har et par projekter kørende derhjemme, så legatet kommer til at bidrage til mit arbejde med det. Jeg arbejder bl.a. på en prototype på en converter – så jeg vil bruge nogle penge på at finansiere det”, fortæller Arsene.

Hos DTU er de stolte over at anerkende hans talent ved at indstille ham til modtagelse af VELTEKs legat for unge eltekniske talenter 2024.

”Han er en virkelig spændende person, som nok skal drive det langt – det er jeg ikke i tvivl om. Der bliver rift om ham ude i industrivirksomhederne”, afrunder Allan Andreasen med en smil.

 

Book din stand til EL & TEKNIK ’24

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

 

 

Book din stand til EL & TEKNIK ’24!
Når formularen er udfyldt og sendt, bliver du kontaktet af Odense Congress Center med et konkret tilbud på en stand.

Kontakt venligst OCC’s salgskonsulenter, hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information.

Susanne T. Jensen
Tlf.: +45 29 37 45 49
Send email

Camilla Bagge Kruse
Tlf. + 45 24 75 80 96
Send email