Podcast på EL & TEKNIK satte fokus på inkluderende arbejdsmiljø

15-05-2024

De to fagscener på EL & TEKNIK’24 har været centrum for interessante diskussioner og indsigter fra både besøgende og udstillere. Onsdag var Fagligt Forum vært for en paneldebat og optagelse af den populære podcast HØRT! fra TEKNIQ Arbejdsgiverne. Podcasten, der ledes af TEKNIQ Arbejdsgivernes kommunikationskonsulent, Mikkel Nielsen, dykker ned i vigtige ledelses- og HR-udfordringer inden for branchen på ca. 20 minutters episoder. Episoden, optaget på EL & TEKNIK’24, satte fokus på det noget så vigtigt som det inkluderende arbejdsmiljø og behandlede emner som inklusion, diversitet og risici ved den hårde tone i håndværkerbranchen.

Et af de diskuterede dilemmaer omhandlede håndtering af krænkende adfærd på arbejdspladsen. Panelet drøftede, hvordan man bedst håndterer situationer, hvor en medarbejder føler sig udelukket efter at have sagt fra over for krænkende udtalelser. Der var enighed om, at hver situation bør vurderes individuelt, inden man overvejer eventuelle konsekvenser, og at åben dialog er afgørende.

Et andet dilemma drejede sig om ledernes ansvar for at gribe ind, når de observerer potentielt skadelig adfærd, selv uden formel klage. Panelet var enige om, at det er vigtigt at handle hurtigt for at opretholde et positivt arbejdsmiljø, og at klar kommunikation og gensidig respekt er nøglen. Panelet fremhævede desuden risiciene ved at skabe et arbejdsmiljø, især for yngre medarbejdere og lærlinge. Vi ser i øjeblikket et generationsskifte i måden, man taler til og om hinanden, og derfor er det endnu vigtigere i dag at tilpasse tonen på arbejdspladsen for at imødekomme forskellige niveauer af modstandsdygtighed og følsomhed.

Endelig blev spørgsmålet om racisme på arbejdspladsen berørt, hvor panelet enstemmigt udtrykte nul tolerance over for sådan adfærd. Racisme skader ikke kun virksomhedskulturen, men underminerer også tilliden og samarbejdet i teams.

Podcastepisoden forventes udgivet den 22. maj 2024, og bidrager til en aktuel samtale om vigtigheden af inkluderende arbejdsmiljø i virksomhederne.

 

Book din stand til EL & TEKNIK ’24

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

 

 

Book din stand til EL & TEKNIK ’24!
Når formularen er udfyldt og sendt, bliver du kontaktet af Odense Congress Center med et konkret tilbud på en stand.

Kontakt venligst OCC’s salgskonsulenter, hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information.

Susanne T. Jensen
Tlf.: +45 29 37 45 49
Send email

Camilla Bagge Kruse
Tlf. + 45 24 75 80 96
Send email